18 Mayıs 2010 Salı

Orada bir bölüm ve akademik kadro mevcut mudur?

Adı DUİM olan sesi hiç çıkmayan bölüm,bu aralar sesin çıkmayacakta ne zaman ve neye ses vereceksin?


Kapatılmalıdır dendiğinde kıyamet koparan ve hemen mevki ve maaş bordrolarından bahseden bölümümüzün bu halini de görmek çok acı.


Birincisi İstanbul üniversitesi'nin Deniz ile ilgilisi ve bu yönde bir eğilimi yoktur!Su ürünleri bambaşka bir daldır.




İkincisi Ulaştırmada ise sadece,şehir dışındaki okula öğrencilerin nasıl ulaştığını araştırmakdan ibaret olsa gerektir.


Ücüncüsü İşletme ise esas alınan,kendi adına fakültesi var iken 200 metre ötede DUİM'e hiç gerek yoktur.


Dördüncüsü Mühendislik,İstanbul Üniversitesi sosyal bilimler üzerine inşa edilmiş ve bu yöne gelişim ve enerjisini harcayan bir okuldur ve tek istisnası TIP fakültesi olabilmiştir,Mühendislik toptan yanlıştır okulumuzda ve eminim hiçbir DUİM'li kendisine Mühendisim diyemez!..


Dörtte bir veya dördü ile de birşey elde edilemiyor iken bu bölüm niye ve nasıl ayakta kalmaktadır?


Gerçi üniversiteler artık lise haline geliyorsa da,adı olan bir İstanbul üniversitesinde DUİM niye mevcuttur?


Bunca yıllık geçmişinde hangi akademik,bilimsel başarı ya da katkısı olmuştur?


Bölüm olarak anlatılan parlak iş bulma ve özel sektör hayallerinden başka somut ve bilimsel olarak elde ne vardır?


Bölüm asistanlarından başkanına kadar orada durmalarındaki amaçlar nedir?Bugüne kadar neyi başarmışlar ya da gelecekte DUİM'i nerede görmek istemektedirler?


Bir üniversitenin yapabileceği tek şey ilkokul gezileri gibi gezi düzenlemek midir?


Bölüm içinde öğretmen olarak bulunanların özel veya devlet sektöründe başarıları,başta denizcilik sektörü hakkında geçmişleri,tecrübeleri ve bilgileri nelerdir?


Sadece tez veya doktara yazmak ile her sene fotokopiciden not kotarmak ve sınav kağıdı okumak bir üniversiter hayatın kaçta kaçını doldurabilmektedir?


Sakın her okulda böyle denerek iş geçiştirilmesin konumuz ve bölümümüz DUİM'dir ve bilimsel,akademik eğitimdir.


Ve bütün bunları geçtim bugünlerde yaklaşık 6 aylık uğraş ile "uzakyol vardiya zabitliği" için didinen ve emek veren DUİM'lilere DUİM ve üniversite ne katmıştır?


Burada kazanılacak bir hak ile bölüm yarın yine kaptan yetiştireceğiz diye reklam yapacaktır ama bu hakkın kazanımında dün hiçbir emek vermeyen DUİM akademik kadrosu,bugün ne yapmaktadır?


Başta Murat yılmaz olmak üzere mezun ve okuyan bir grup öğrencinin denizcilik müsteşarlığından,İTÜ ve Piri Reis okullarına kadar yaptıkları girişimlerin hangi aşamasında ne kadar bulunmuştur İÜ-DUİM Bölümü!


Yanıt bellidir hiç ve bu çok açık görünmektetir.Çünkü DUİM sadece adı olan,şekli olarak bulunan ama özünde bomboş olan bir 4 yıllık zaman öldürme yeri olmuştur.Öğrencilerin tek hayal kırıklığı okulun ilk gününde Beyazıt yerine Avcılara gelmiş olmaları değildir.


Burada yapılması gereken DUİM'in ya bir an önce zihniyet değişikliğine gitmesi,ki hepimiz biliyoruz eş-dost ve birbirini kollama sayesinde bu çok zordur,bu olamayacağından da yapılacak tek iş İÜ-Duim'in kapatılması ve elde var ise imkanların İTÜ veya Dokuz Eylül gibi üniversitelere deviredilmesidir.


En azından ileride yaşanılacak hayal kırıklıklarının olmaması için bu yapılmalı ve bugünlerde kazanılacak denizde çalışma hakkı ile de geçmiş hayal kırıklıkları az biraz da olsa giderilebilmelidir!..


1652


1 yorum:

  1. Bir DUİM tezi ve antitezi...

    http://elitlermietilermi.blogspot.com/2010/05/bir-duim-tezi-ve-antitezi.html

    YanıtlaSil