10 Mayıs 2010 Pazartesi

Alo Bilgi Yok Mudur Bana İlgi?..




Neredesiniz efendiler,nerede ergenekoncusu,demokratı,cumhuriyetçi geçinip Atatürk pazarlamacıları,nerede ölü sevicilir,nerede ermeni ve kürtçüleriniz,nerede patron seviciler,nerede avrupayi yazarlarınız,nerede nobelleriniz,şafak elifleriniz,sahtekar medyanız...

Adı : İstanbul Bilgi Üniversitesi,hani kuruluş ve sonrasında hep amerika ile iç dış olan zengin çocuklarının milyarlar verip gezmeye gittikleri ticarethane.Hani yapılamayan ermeni konferansını yapabilecek kadar demokrat!!! olan Bilgi.


Adı bilgi ama emeğe ve çalışanına yok hiç ilgi.




Böyle olur paraseverlerin aşkları,maskeli balo sever onlar;birgün demokrat,birgün ermeni olurlar ama hiç işçi,çalışan olamazlar;onlar emek nedir bilmez,hak nedir anlamazlar.
Maaş bordroları vardır onların bol sıfırlı,birbirlerinden alıntılar yapıp akademicilik oynar,holdinglere raporlar hazırlamayı öğretmenlik sanırlar!..

Alın size Bilgi Üniversitesi : 
"İstanbul Bilgi Üniversitesi emekçileri, vakıf üniversitelerinde bir ilki gerçekleştirerek sendikamızda örgütlenmektedir. Ancak örgütlenme sürecini sekteye uğratmak isteyen üniversite yönetimi 4 üyemizi hukuka aykırı biçimde işten çıkarmıştır. Bunun üzerine üniversite içinde Bilgi emekçileri ve öğrencilerinin katılımı ile eylemler gerçekleştirilmiştir.

Şimdi de “sendikalı çalışma hakkı”mıza sahip çıkmak, işten çıkarılan arkadaşlarımız işe iade edilene kadar susmayacağımızı haykırmak için, Taksim’e çıkıyoruz."


Onlar Taksime çıktılar ve haklarını savundular ama göremedik Mahçupyanları,Ferhat kentelleri,haluk şahinleri,M.Ali Birand ya da Nişanyan'larınızı!..

Bu ülkede herkesin hakkı vardır,Ermenileri kestiniz,Kürtleri sildiniz deme hakkı,politikacının yolsuzluk hakkı,Atatürk'e sövme hakkı,Devrimlere ve devrimciye sövme hakkı ama tek işçi hakkı yoktur memleketimin entel-dantel katında.




Hadi Bilgi göster biraz ilgi.

Ve soru üniversitede taşeron,hastanede taşeron,inşaatta taşeron var iken burada çalışan insanlar bu kişilerin hak arama mücadelesinde yer almazlar ise biz onlara "öğretmen,doktor ve mühendis-mimar" diyebilir miyiz?

1652







"bunlar engerekler ve ciyanlardir
bunlar ekmegimize aşımıza
göz koyanlardır
tanı bunları
tanı da büyü"


Video için : http://www.sendika.tv/index.php?eylem=izle&id=284

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder