9 Şubat 2011 Çarşamba

Ölsemde "ahım" tarihi karalar...Cumartesi Anneleri-miz...

Kimisi iktidar seviciliğinden kimisi de bu acıyı yüreklerinde yaşadıklarından "cumartesi annelerimiz" gündemde,aslında hep olması gereken yerdeler.

Biz ki kendi fikrimiz iktidar olsa ona ilk muhalif olacak insanlarız ama bu topraklarda yaşanan acılara duvar gibi sessiz kalan,üstüne bu acılara maruz kalanları karalayanların,coplayıp,yerlerde süründürdüğü zamanlardan bir başbakanın o başları beyaz tülbentli,kırmızı bantlı annelere bir bardak çay verdiği zamanlara geldik.


Bizim zamanımızda faili meçhul olmadı denilebilen zamanlarda geçmişe bakınca içimiz ürperdi.Ne Önder Babat'ı ne Hrantı unuttuk ama bir bardak çay ile iki satır sözün karşısında bütün yaşananları düşününce bizde gözyaşlarımızı tutamadık.

Berfo anayı hatırladık,"yeter,ölüsünü verin" diyen o sesleri duyduk,Hasan Ocak'ın o ellerden düşmeyen resmine bir kez daha içimiz burkularak baktık.



Yapılacak bellidir,evinizden ufacık bir eşyayı bir gece zorla alıp götürseler kahrolursunuz,o analar ki evlerinden canları,oğulları,kızları,eşleri alındı ve katlediller ve koca bir ülke seyiretti.Hiç olmazsa şimdi kaldırın başınızı kanuykularından ve afdileyin,ellerinden öpün o güzel annelerin.

Cumartesi Anneleri bu toprakların onuru,namusu,en soylu en güzel insanları biz size layık olamasakta siz bağışlayın bizleri...

1652






"Son 8 yılda kayıp yakınlarının başvurularına göre ihd ve çeşitli kuruluşların çalışmaları çerçevesinde 520 olan gözaltında kayıplar yıl yıl şöyle bir seyir izliyor:


1991 - 4

1992 - 8

1993 - 36

1994 - 229

1995 - 121

1996 - 68

1997 - 45

1998 - 9"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder