26 Ekim 2010 Salı

Foto-book

Üç-beş sene evveline kadar evdeki fotoğraf albümlerini dip bucak saklayanların şimdi gerdek-sünnet resimlerini bile feyspuka veya evde duvardan duvara koyabilecek kıvama gelmelerinin nedeni?!?!


Fotoğrafçının camına asacağı resmin seni ürkütüyorda,sen aynı resmi gidip sanal ortama koyabiliyorsan,aşk olsun sana çocuk aşk olsun...

Teknolojinin,gelenek ve korkuyu sanalda-gerçekte yıkmış olması veya digital foto satıcılarının başarısı ya da Türklerin internette resimler ile özgüven patlatıp sidik yarıştırması?!?! 



Ya da sosyal paylaşımdan foto paylaşımını anlayıp,birbirini çatlatma yarışı.

İşin en iler-tutar yanı olmayan kısmı insanların en mahrem resimlerini internet gibi bir ortama yükleyip sonra da gizli hale getirerek kendi kontrolü altında tutmadığı kişilerden gizleme arzusu ve gizem yaratma duygusu.

Özellikle eski sevgiliyi meraklandırmada gizli hale gelip,çok önemli bilgi ve belgeleri saklıyor havasına bürünme ki günümüzde girilmedik elektronik ortam yok iken,-bakınız bugünki TSK araması- insanların kendilerine,resimlerine gizem atfetmesine en kolay tabir ile psikolojik vak'a diyebiliriz.

Bir yanda osurup sıçar iken ki her haline kadar  resimleri sanal ortamlara yükle,sonra yok patron korkusu yok eski sevgililer bahaneleri ile gereksiz gizemlere bürün,kendini kilit altına vur.

Hep güzel ve güler yüzlü şahane resimlerin olsun ama hiç ağlar iken,hüzünlü iken ki halini yani "eksik,boş ya da sevgilisiz" halini kimse görmesin,bunlara sadece sen tek başına bakdur!..

Sadece yüzlerce fotodan oluşan bir sosyal paylaşım üyeliğinin bir de gizli haline getirilmesi,normal hayatta kişinin sadece ve sadece ve sürekli kendisinden bahseden bir ego'nun ürünü olsa gerektir.

Eğer ki internet satıcıları,fotoğraf makinaları ve cep telefonu pazarlamacıları üç-beş yılda geçmişin en köklü geleneklerinden olan bu yapılanmayı kırabiliyorsa ve iş ekonomik ve sosyal tabansız açıklanamıyorsa çok yakın zamanda yıkılmadık gelenek ve göreneğiniz kalmayacak hepsi bir internet sitesinde kredi kartı numarası ile kapınıza teslim halde satılır olacaktır.Ve unutmayıniz ki birgün gelir kilitli üyelikler bir kredi kart numarası karşılığı açılıverir internet sağlayıcılarınca!..

Herkese az fotolu bol yazılı günler ümidi ile,sosyal paylaşımda fotolar kadar düşüncelerin paylaşılması ve gerçek hayata da bunların yansıyabilmesi ümidi ile.

"İnsan doğayı ve kendi yazgısını kontrol ettiği ölçüde insanlaşıyor ve ahlak ancak eylemde ortaya çıkıyor ve insan için ömür,eylemin yoğunluğu oluyor!.."

1652

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder