19 Mart 2013 Salı

Yürek değil be, çarıkmış bu, manda gönünden, teper ha babam teper

Müşfik Kenter - Memleketim





Cemal Reşit Rey - Lüküs Hayat (Kendi Sesinden)



Kandırıldık ey halkım,sütüne sütçüne sahip çık

Böyle alırlar adamın elinden taze sütünü ve satarlar şimdi organik diye kaynatılmış sütü kutularında kilosu 3 liraya ya da organik olmayan 6 ay ömürlü süt dayarlar adama,işte tv.lerde boy boy ev hanımlığı öğreten Derya Baykalınız....

18 Mart 2013 Pazartesi

Bir Devlet Kuyuya Taş Atmış,Sonra Kendisi De Çıkaramamış…



 Çanakkale içinde vursunlar sizi...

“Gazi Mustafa Kemal 18 Mart yıldönümünde Çanakkale’de” diye bir satır yazı var mıdır bilmem ama kendi söyleşisinde Gazi kendisini çokda önemli görmez,göstermez Çanakkale Savaşlarında…

Ki gerçeği de budur aslında tarih konusunda,üstelik Çanakkalenin Türkiye Cumhuriyeti ile ne gibi bir bağı vardır,Türkiyeyi geçtik Çanakkalede savaşılan askerler daha sonrasında İstanbulu bile işgal altında tutmamış mıdır?

Devletin kurucu unsuru ÇANAK bile dememiş iken 1950 lilerden sonra oluşturulan ve meydana getiriliş amacı tamamen anti-komünistlik unsuru olarak ve vatan-millet edebiyatı içinde yoğrularak geliştirilen Çanakkale kahramanlıkları daha ne kadar sürdürülecektir?

Sanki Çanakkalede kürtler ve türklerin en yoksul çocukları osmanlı için ölmese bugün Türkiye Cumhuriyeti bu ülke topraklarını ve insanlarını birarada tutamayacak mıdır?