24 Mayıs 2010 Pazartesi

Cennetin şehit kontenjanı doldu!..

Biz böyle düşünmemiştik.


Adem bile bir elmaya kandı ama türkler her yeri kapladı denilen açıklamada,cennetin kapısında yığılma olduğu ve kapıların güvenlikçiler tarafından kapatılarak giriş hatta çıkış olmasa da çıkışların bile yasaklandığı ve cennette cehennem sıcaklığı oluştuğu yönünde gelen son ikaz ile kontejyanlar kapatılmış ve birçok sevap sahibi mağdur kalmıştır denildi.


Türkler bu işi çok abarttı!..

22 Mayıs 2010 Cumartesi

World's Smartest Dog Jesse Performs Amazing Dog Tricks

And Now You Will Pay

Fashion Fail - And Now You Will Pay

"I’m sure they both thought this shirt was hilarious when they found it a few months ago. But now that labor is in progress, it appears to have taken on a new meaning for our mom-to-be. Wait a minute. You DID do this to me. Nurse, get me some ice chips and my lawyer. I want a divorce."

21 Mayıs 2010 Cuma

Sultan da oldu gazeteci Murat Bardakçı...

Bir sultan olmamıştın o da oldu tam oldun Bardakçı Murat!..


Pelin Batu'dan cariye,Afyonucu Erhandan da ibrikcibaşı olur unutma!..


Tarih dergi piyasasındaki reklam ve gelirlere konmaya çalışan şark kurnazları sizi!..


Yemezler efenim,geçiniz...

Grup yorum-Madenciden...



Allah eylemeyecek rahmet,sağolmayacak vatan,solculuk oynayamacaksınız süslü laflar ile sorulmadıkça hesap!..Hesap vereceksiniz,kim öldürdü 30 kişiyi!..Azrail bile suçlu değil burada!..




19 Mayıs 2010 Çarşamba

Hay babana bin rahmet,bu nasıl gol!..



A fantastic 45-yard free kick from Paraguay


Yazıklar Olsun!


Birileri "Ben bu Fenerbahçe taraftarının anasını nasıl ağlatırım?" diye düşünüp, mükemmel bir plan yapıp, sonra da bunu ince ince uygulamış olmalı ki 2006`dan sonra dünkü sonuca ulaşılabilsin. Birilerinin "Ben bu Fenerbahçe taraftarını nasıl kör kuyulara atarım, nasıl rezil, kepaze ederim?" diye düşünüp, planlar yapması lazım ki, dünkü anons rezilliği yapılabilir olsun. Milyonlarca taraftara bunları yaşatanlara;

Yazıklar olsun!

18 Mayıs 2010 Salı

Bir DUİM tezi ve antitezi...

Burada bir DUİM hocasının yazısı ile başlayalım : 


"Ülkemizde özelikle son yıllarda denizcilik sektörünün her alanında yaşanan hızlı büyümeye paralel olarak kalifiye insan gücüne olan ihtiyacı artmaktadır. Denizcilik sektörü, sektörün temel iş alanlarını oluşturan armatör firmalar, acenteler, forwarder firmaları, broker firmaları, liman işletmeleri, tersaneler ve bunun yanı sıra bu sektöre bağlı çalışan finans, sigorta, yan sanayi ve tedarikçiler ile birlikte düşünüldüğünde oldukça büyük bir istihdam alanı oluşturmaktadır."


Bunun yazılış tarihi 29/12/2008'dir ve bağıra bağıra bir ekonomik kriz tüm dünyada başlayacağı gün gibi ortadadır ama İşletme'de okutan DUİM bunu göremez ve kriz en çok denizcilik sektörünü vurarak istihdam ve maaşlarda şiddetli düşüşe yol açar!..
Günümüzde ki Yunanistan krizide denizciliğin iki yıldır kriz ile vurulması sonucu oluşmuştur!..



Orada bir bölüm ve akademik kadro mevcut mudur?

Adı DUİM olan sesi hiç çıkmayan bölüm,bu aralar sesin çıkmayacakta ne zaman ve neye ses vereceksin?


Kapatılmalıdır dendiğinde kıyamet koparan ve hemen mevki ve maaş bordrolarından bahseden bölümümüzün bu halini de görmek çok acı.


Birincisi İstanbul üniversitesi'nin Deniz ile ilgilisi ve bu yönde bir eğilimi yoktur!Su ürünleri bambaşka bir daldır.


Barikat - Magazin Maymunları

10 Mayıs 2010 Pazartesi

“Alpaslan’ın Büyük Selçuklu devletiyle ilişkisi ne?”Aferin oğlum al sana 10 puan....



- Büyyük tarihçi Halil İnalcık'ın meslektaşım diyerek kitaplarını imzalayıp gönderdiği,


- İlber Ortaylı'nın her 15 günde bir programına çıktığı ve de 


- Yazar Murat Bardakçı'nın hiç yanından ayrılmadığı Altaylı Fatih ve tarih güzellemeleri.


Yesinler sizin tarihinizi de tarihçinizi de...

Metin :


 “Alpaslan’ın Büyük Selçuklu devletiyle ilişkisi ne?”

Odatv bunu bilmiyor mu?

Dışarıdan hep dışarıdan.


Tüm iyilik ve kötülükler ithal özentisidir ülkemizde.


Birçoklarının hayranlık ile takip ettiği,günlük politik manevralara cevap yetiştiren bilimsellikten uzak Odatv sitesi Yunanistan'ın anarşist köpeği ile ilgili haber veriyor.


Veriyor da biraz eski ve zoraki bir haber.Bir hafta önce başka kaynakta haber ve fotoğraflar ile haber olabilen bu anarşist köpeği Odatv ya yeni görüyor ya da o kaynağı kopyala-yapıştır yapıyor.


Herkese cevap vermek güzel,süslü manşetler ile tıklanma sayıları toplamakta güzel ama ya içerik?

Alo Bilgi Yok Mudur Bana İlgi?..




Neredesiniz efendiler,nerede ergenekoncusu,demokratı,cumhuriyetçi geçinip Atatürk pazarlamacıları,nerede ölü sevicilir,nerede ermeni ve kürtçüleriniz,nerede patron seviciler,nerede avrupayi yazarlarınız,nerede nobelleriniz,şafak elifleriniz,sahtekar medyanız...

Adı : İstanbul Bilgi Üniversitesi,hani kuruluş ve sonrasında hep amerika ile iç dış olan zengin çocuklarının milyarlar verip gezmeye gittikleri ticarethane.Hani yapılamayan ermeni konferansını yapabilecek kadar demokrat!!! olan Bilgi.


Adı bilgi ama emeğe ve çalışanına yok hiç ilgi.




5 Mayıs 2010 Çarşamba

DOLMUŞUN ÖYKÜSÜ...

Dolmuşun birim taşıma giderleri açısından otobüsle yarışabilmesi ve belki de onu geçmesi dolmuş sisteminin kendi içinde emek sömürüsüyle sağlanmaktadır.

Dolmuşçular düşük ücretle, tatilsiz, güvencesiz, uzun saatler çalışmaktadır.

Uzun yıllardır kentte dolmuşçuluk yapanlar elde tutulan plaka ve hat rantı bir emeklilik ödeneği, enflasyona karşı bir güvence niteliğindedir.

Dolmuşçuluğa yeni girenler ise kısa süreli gelir sağlama, rant artışlarından yararlanma ve paranın değer yitirmesiyle borç yükünün azalması gibi çıkarları göz önünde tutarak bu işe girmektedirler.

Ancak dolmuşçuluktan elde edilen artık değer yeni yatırımlara geçmeye, yeni bir örgütlenme düzeyine varmaya olanak tanımamaktadır. Dolmuşçuluk bir küçük girişimci uğraşı olarak varlığını sürdürmektedir. 


3 Mayıs 2010 Pazartesi

Değişen gündem mi,değişmeyen danışıklı dövüşler mi?


Gündem değiş-inönü-hitler...

Hadi onun amacı değiştirmek,peki buna balıklama atlayanlara ne demeli?
..